Wave VMS vs NVR

< Back

VMS (Video Management System) är det mest kraftfulla, säkra
och funktionsrika sättet att bygga ett säkerhetskamerasystem. Därför
rekommenderas det för företag som letar efter central och större kontroll och
en mer skalbar och pålitlig lösning. VMS installeras på en standardserver eller
dator vilket ger en lättare hantering för tex IT avdelningen att hantera.

Wave VMS möjliggör bättre en kameraintegration, integration
med andra plattformar, mer flexibel licenshantering, mer avancerad sökfunktion
och lagringsinställningar, bättre säkerhet, möjlighet till redundans och
enklare användarhantering. Wave VMS fortsätter att kontinuerligt utveckla sin
plattform vilket gör att man kan kostnadsfritt uppgradera systemet för att
säkerställa säkerhet, kompatibilitet samt få tillgång till nya funktioner.
Livslängden är därför avsevärt bättre på en Wave VMS jämför men NVR hårdvara.
Wave VMS har ett brett stöd för de flesta tillverkare av säkerhetskameror samt
integrationer med tex ASSA Arx, Galaxy system mm. Wave VMS installeras på
datorer med Linux eller Windows operativ och har klientstöd för PC, Mac, Linux,
Android, IOS. Wave sync ingår kostnadsfritt som ger åtkomst av systemen över
internet. Wave är mycket lättdriven vilket innebär att den använder mindre
processorkraft än VMS konkurrenternas. Enkel licenshantering som köps per styck
eller i paket om 4, 8,16, 24 eller 48 st. Merge kan sammanfoga servar över Wave
sync molntjänst (Internet)så de agerar som ett system, Push notifiering, stöd
för AI kameror mm.

NVR (Network Video Recorder) är en nätverksansluten inspelningshårdvara som
lagrar videomaterial från IP-kameror på en hårddisk. NVR’en har fasta kanaler
tex 4,8,16 kanaler. Live video och inspelat material kan ses lokalt eller på
distans via tex en app eller klient. En NVR har probrietärt operativsystem där uppdateringar
styrs från respektive tillverkare. Enheten har ofta ett lägre inköpspris men
ofta en enklare hårdvara och en mer begränsad funktionalitet och en kortare
livslängd samt skulle man överstiga de kanaler man har så behövs en ny
hårdvaruenhet inhandlas.