Vad är Video Management system(VMS)?

< Back

Ett videostyrningssystem, även känt som VMS server, är en del av ett säkerhetskamerasystem som i allmänhet samlar video från kameror och andra källor
och lagrar videon till en lagringsdiskar. VMS server har ett gränssnitt för att både visa live video och få tillgång till inspelad video. VMS systemen är helt skalbara och kan byggas ut till flera tusen kameror i ett och samma system.

En VMS kan vara Microsoft eller Linux-baserad och är till skillnad från NVR hårdvara är mer sofistikerad och ge fler funktioner som bättre sökfunktioner på inspelad material och kan skapa en händelsekedja vid ett utlöst larm. Många moderna nätverkskameror erbjuder interna möjligheter att spela in på SD-kort och analysera video direkt utan att använda en VMS. Däremot så centraliserar VMS mjukvaran inspelning och vidoeoanalysen från flera kameror och kan addera annan funktionalitet som tex Flexibel händelse & regelmotor , Single sign-on LDAP/Active Directory , Support för I/O enheter, Failover , Audit trail – Vem gjorde vad och när.