Vad är en POE switch?

< Back

POE (Power over Ethernet) är en teknik för att via nätverkskabeln strömförsörja ­apparater som har POE-stöd. På så vis behövs inga nätadaptrar eller eluttag där apparaterna används. Det är en perfekt lösning för svårplacerade accesspunkter, nätverks­kameror och IP-telefoner.

Vad är fördelarna med PoE?

• Du kan använda samma kabel för både ström- och dataöverföring med PoE, vilket gör att du sparar pengar vid inköp och dragning av kabel till nätverksutrustning.
  • PoE gör det mycket enklare att installera och bygga ut nätverket, det blir även billigare i byggnader där det är för dyrt eller besvärligt att installera nya elledningar.
  • Med PoE kan du montera enheter på ställen där det skulle vara opraktiskt att installera eluttag, till exempel i sänkta innertak.
  • Med PoE kan du minska antalet kablar och eluttag som behövs i trånga rum för utrustning eller kabelskåp.