KVM Switch (Keyboard,Video Mouse)

< Back

KVM switch

(Inte att förväxla med Kernel-based Virtual Machine som är en en virtualiseringsmodul i Linux )

En KVM-omkopplare (med KVM som en förkortning för “tangentbord, video och mus”) är en hårdvaruenhet som gör det möjligt för en användare att styra flera datorer från en eller flera uppsättningar tangentbord, bildskärmar och möss .

Med populariteten för USB – USB-tangentbord, möss och I / O-enheter är fortfarande de vanligaste enheterna som är anslutna till en KVM-switch. Klasserna av KVM-omkopplare som granskas baseras på olika typer av kärnteknologier när det gäller hur KVM-omkopplaren hanterar USB I/O-enheter – inklusive tangentbord, möss, pekskärmsdisplayer etc. (USB-HID = USB Human Interface Device )

En KVM-switch är en hårdvaruenhet som används i datacenter som gör det möjligt att styra flera datorer från ett enda tangentbord, bildskärm och mus (KVM). Denna omkopplare tillåter sedan datacenterpersonal att ansluta till vilken server som helst i racket. Ett vanligt exempel på hemanvändning är att möjliggöra användning av tangentbordet, musen och bildskärmen i hemmaplan i full storlek med en bärbar enhet som en bärbar dator, surfplatta eller PDA eller en dator som använder ett annat operativsystem.

Vad är skillnaden mellan RDP(Remote desktop) och KVM?

Även om de i princip låter mycket lika, finns det viktiga skillnader mellan de två teknikerna.

Huvudskillnaden är att med KVM styr användarens dator, medan den med RDP bara styr en grafisk representation av maskinen. Denna lilla nyans kan ha store effekt.

Till exempel, eftersom fönstret som visas i RDP endast är en representation av det “faktiska” skrivbordet, kommer det troligen att vara en liten fördröjning mellan användarens kommandon och serverns åtgärder eller svar. Denna fördröjning är inte ett problem med KVM-åtkomst eftersom den kontrollerar servern direkt från en dator utan “mellanhänder”.

För hantering av flera servrar har KVM en liten fördel. Att byta mellan servrar är effektivare med IPKVM, eftersom bara trycka på en knapp för att växla mellan servrar. RDP kräver fler steg för att ändra från att styra en server till att styra en annan, så det tar mer tid.

KVM möjliggör obegränsad åtkomst till alla områden på en dator/server till exempel så kan KVM användas för felsökning av nätverks- och BIOS-problem.Det är också möjligt att utföra omstart av hårdvara och installera / avinstallera programvara via KVM. Dessa funktioner är svårare med RDP eftersom till skillnad från KVM är anslutningen till servern inte direkt och därför är RDP ofta begränsad till “tredjepartsåtkomst” eftersom förfrågningarna inte kommer från själva servern.

Remote KVM

Det finns två typer av fjärranslutna KVM-enheter

lokal fjärrkontroll och KVM över IP.

Lokal fjärrkontroll (inklusive KVM via USB)

Lokal fjärranslutning av KVM-enheter gör det möjligt för användare att styra datorutrustning upp till 300 meter från användarkonsolerna (tangentbord, bildskärm och mus). De behöver alltid direkt kabelanslutning från datorn till KVM-omkopplaren till konsolen och inkluderar stöd för standardkategori 5-kabeldragning mellan datorer och användare som är sammankopplade av växlingsenheten. Däremot kan USB- drivna KVM-enheter styra datorutrustning med en kombination av USB, tangentbord, mus och bildskärmskablar på upp till 5 meter

KVM över IP (IPKVM)

KVM-switch av IP-enheter som använder en dedikerad mikrokontroller och en videoinspelningshårdvara för att fånga video-, tangentbords- och mussignaler och komprimera och konvertera dem till paket och skicka dem över en Ethernet-till en fjärrkonsolapplikation som packar upp och rekonstruerar den dynamiska grafiska bilden. Med dessa enheter kan flera datorer styras lokalt eller globalt med hjälp av en IP-anslutning.

USB Hub Based KVM

Kallas också KVM-omkopplare eller USB-omkopplare, en ansluten/delad USB-enhet måste gå igenom hela initieringsprocessen varje gång KVM byts till ett annat målsystem/port. Att byta till olika portar är precis som om du fysiskt skulle ansluta och koppla ur en USB-enhet till ditt riktade system.

Emulerad USB KVM

Dedikerade USB-konsolportar tilldelas för att emulera speciella uppsättningar av USB-tangentbord eller musväxlingsstyrinformation till varje anslutet system. Emulerad USB ger en omedelbar och pålitlig växlingsåtgärd som möjliggör snabbtangenter och musväxling. Denna klass av KVM-switch använder emellertid bara generiska emuleringar och har därför bara kunnat stödja de mest grundläggande tangentbords- och musfunktionerna.

USB DDM

Nästan alla traditionella avancerade KVM-switchar är byggda baserat på tangentbords- och musemuleringsteknik för att kommunicera systemanslutning med en KVM-switch. Eftersom tangentbordets och musens signaler och deras fungerande patent bara är “simulerade / emulerade” är det omöjligt att ha en “super” emulator som täcker alla typer av I/O-enheter. Som ett resultat av detta kan KVM-switchanvändare få prestanda- och kompatibilitetsproblem med anslutna I/O-enheter. Med DDM (Dynamic Device Mapping)-teknik bibehålls kommunikationen mellan delade enheter och anslutna system 100% av tiden även när du byter delade enheter från de kontrollerade systemen. Detta förhindrar avbrott i kommunikationen mellan delade enheter och anslutna system / datorer och minskar väntetiden när du byter KVM-portar. Som ett resultat, när du byter port är det inte längre fördröjningstid medan datorn måste känna igen de anslutna enheterna. DDM-teknik tillsammans med en annan patenterad KVM-distributionsteknik med dubbla kärnor har blivit den mest pålitliga och robusta KVM-switchtekniken i världen.

All-Time full DDC

Display Data Channel eller DDC är en digital anslutning mellan en datorskärm och en grafikkort som gör att skärmen kan kommunicera sina specifikationer till systemets grafiska adapter. De flesta moderna KVM-switchar skickar bara DDC till systemet vid datorns start fas. All-time Full DDC -teknologi kommer att hålla DDC-kommunikation i alla skeden av datorsystemets drift och uppdateras automatiskt även när olika visningsenheter ändras eller uppgraderas till alla kanaler som är anslutna till KVM-omkopplarna eller -förlängarna.

Click-Switch

Snabbtangent med en knapptryckning (tilldela funktionstangenter på tangentbordet som växlingsknappar). På musklickbrytare (patenterad) – använd musens funktionsknapp för systemval. Detta är det snabbaste och enklaste sättet att ändra kontrollerade system. Välj snabbtangentkombination direkt på KVM-switchens frontpanel. Inbyggd IR (Infraröd) stöder trådlös fjärrkontroll – för enkelt portval. Seriell portkontroll – för system- eller enhetsutlöst portval. (För närvarande endast för OEM / ODM-anpassning)

Visa kontrollkanal

OSD-teknik (On Screen Display) används på KVM-omkopplare för att visa kontroll- och valfunktioner ovanpå den valda kanalens befintliga visningsinnehåll. Kvaliteten på OSD-bilder är inkonsekvent och opålitlig. Dess storlek och placering beror på videoupplösningen för varje enskilt anslutet system. Med DCC-kontrollmeny och KVM visas konfigurationsvalet på en dedikerad oberoende videokanal. Kvaliteten på den kontrollerande menyn är säker och pålitlig.

X-Structure KVM-omkopplare

KVMX är ett modulärt KVM-switchhårdvaru- och firmware-struktursystem som gör det möjligt för KVM-switchstillverkare eller designers att tillhandahålla en mängd olika delningskonfigurationer (inte begränsat till att bara dela tangentbord, videodisplay och mus) till lägre lagerkostnad. X-strukturerade KVM-switchar uppfyller de speciella applikationsbehoven hos olika användargrupper.

KVM-omkopplare med dubbla kärnor

Datorkraften i moderna datorsystem / servrar och OS-system blir snabbare och mer komplicerat. Det enda sättet att implementera en stabil KVM-lösning är att förbättra den totala hårdvaran och systemprestanda för själva KVM-omkopplaren.